Slankende

Saft diæt – regler, opskrifter og effekter til slankende

Saftkosten er meget populær i dag, og dens vigtigste fordele inkluderer at rense kroppen for toksiner. Hvad handler det om? Først og fremmest reduktion eller fuldstændig eliminering af mange traditionelle diætingredienser og erstatning med frugt- og grøntsagsjuice. Er det en sikker og effektiv metode? Og vigtigst af alt – vil det hjælpe dig i vægttabsprocessen? Lad os kontrollere.

Saft diæt – regler

Saft diæten er en af ​​de bedste måder at afgifte kroppen ved at fjerne toksiner og alle mulige skadelige stoffer, der kan påvirke dit helbred negativt. Under det er det nødvendigt at reducere eller endda opgive faste produkter betydeligt og erstatte dem med naturlige drikkevarer baseret på grøntsager og frugt.

Før vi går videre til de vigtigste principper, er det værd at fortælle lidt mere om forberedelsesprocessen først. Det er vigtigt, at juice-dietten giver den ønskede effekt på den ene side og ikke negativt påvirker dit helbred på den anden.

Vi anbefaler: Æggediet – øjeblikkeligt vægttab eller spild af tid og sundhed?

Nøglen til succes i dette tilfælde er at begrænse forbruget af kød, brød, mejeriprodukter eller færdige produkter i flere dage. De bør udskiftes med rå eller kogte grøntsager samt forskellige typer salater og salater. Desuden er det nødvendigt at opgive kaffe, te, alkohol og slik. I forberedelsesperioden for juice-dietten er det også nødvendigt at begrænse din aktivitet – overbelastning af din krop med intens træning kan påvirke din krop negativt.

Hvilke regler skal selve saftdiet følge? Vi taler om et par ting, først og fremmest:

den passende længde af kosten – den skal højst vare en uge;

 • at spise 5-6 måltider om dagen, som inkluderer sunde grøntsags- og frugtsaft tilberedt af naturlige ingredienser;
 • start dagen med et glas varmt citronvand;
 • spise frugtsaft til morgenmad og grøntsagssaft i løbet af dagen;
 • krydre drikkevarer ordentligt – med ingredienser, der forbedrer smagen og har en positiv effekt på kosten (basilikum, mynte, gurkemeje, muskatnød eller timian);
 • fjernelse af kød, fisk og skaldyr, kornprodukter, fedtstoffer, mejeriprodukter, slik, bælgfrugter, brød og andre faste ingredienser fra kosten;
 • vedligeholdelse af diætens kalorieværdi i niveauet 800-1200 kcal pr. dag.

Vigtig

Det er værd at huske, at de konsumerede juice skal være friskpresset og uforarbejdet. De bør ikke sødes, for så vil virkningen af ​​kosten ikke være tilstrækkelig tilfredsstillende.

At vælge det rigtige tidspunkt til din saftafgiftning kan være afgørende. Foråret er den bedste sæson, da du har adgang til frisk frugt og grøntsager. Det er værd at tage en ferie under kosten for ikke at overbelaste kroppen.

Overholdelse af ovenstående principper skal muliggøre effektiv afgiftning.

Hvilke virkninger på vægttab kan forventes?

En saftdiæt giver dig mulighed for at tabe selv et par kilo, men det bør ikke betragtes som en måde at tabe sig på. I dette tilfælde er vægttab resultatet af at slippe af med overskydende vand fra kroppen såvel som at fjerne madrester, der er i tarmene.

Vi anbefaler: Hvad er moringa, og hvordan påvirker det din diæt?

Hvad betyder det? Hvis du vender tilbage til standarddiet og gendanner det rette stofskifte, er der en risiko for jojo-effekten. Derfor er det værd at huske først og fremmest på en afbalanceret kost og fysisk aktivitet. Dette er grundlaget for vægttab, der giver dig mulighed for at få din drømmevægt.

Hvad giver en detox?

Hvis juice kost ikke er den bedste måde at reducere unødvendigt fedt på, hvorfor bruge det ordentligt? Som vi nævnte tidligere, er dette en fantastisk måde at afgifte kroppen på, dvs. fjerne store mængder toksiner fra den.

Det bør primært bruges af mennesker, der fører en usund livsstil baseret på fede og gentagne gange forarbejdede retter. Det er også en måde at rense kroppen for mennesker, der spiser store mængder alkohol eller ikke undgår kaffe eller cigaretter.

På denne måde vil du tage det første skridt mod en sundere diæt og introducere nye vaner, der forbedrer dit helbred.

Men det er ikke alt. Takket være saftkosten:

 • du vil lindre fordøjelsessystemet og få det til at fungere ordentligt igen;
 • du vil yde støtte til immunsystemet og blive mindre tilbøjelige til sygdomme;
 • du vil forbedre hukommelsen og koncentrationen
 • du vil forbedre tilstanden af ​​dit hår, hud og negle;
 • du vil forbedre leveren og nyrerne.

Det er værd at tilføje, at indtagelse af en stor mængde grøntsager i en saftdiæt vil give din krop mange værdifulde polyfenoler og kostfibre. Dette er ingredienser, der har en meget positiv effekt på tarmperistaltikken, giver en ergii, og mindsker også risikoen for mange lidelser, såsom type 2-diabetes eller hjerte-kar-sygdomme (1).

Saft diæt – opskrifter

Det er vigtigt at indtage naturlig juice i din kost, hvis sammensætning du kan tilpasse til dine egne behov og præferencer. Vi anbefaler at forberede dem selv, f.eks. Med en blender. Andelene af individuelle drikkevarer kan indstilles individuelt – det er værd at huske, at hver juice indeholder den rigtige mængde vand og er fri for sødestoffer.

Her er nogle eksempler på opskrifter, der hjælper dig med at tilberede velsmagende, nærende drikkevarer – de vil helt sikkert have en positiv effekt på dit helbred i det lange løb.

Grønkålssaft. Bland 1 kop kale, grønt æble, agurk og selleri.

Gul gurkemeje juice. Bland den friske gurkemejerot, appelsin og ananas.

Rød juice med gulerødder. Bland 2 gulerødder, rødbeder, æble, selleri og hel citronsaft.

Lilla rødbedsaft. Bland rødbeder, rødt æble og en håndfuld brombær.

For at opnå den passende tæthed af hver saft kan du tilføje et glas ikke-kulsyreholdigt mineralvand til blenderen. Det er også værd at drikke drinks lavet af frisk frugt. Hvis du vil have deres forberedelse til at være problemfri, skal du bruge en saftpresser.

Kontraindikationer

Selvom juice-dietten har mange positive virkninger, anbefales det ikke, at den bruges til alle. Kontraindikationer gælder primært for mennesker med diabetes, der lider af nyre- eller kardiovaskulære lidelser såvel som gravide kvinder. Det anbefales heller ikke til intensivt arbejdende og ældre mennesker.

Vi anbefaler: Gør smør dig fedt, og er det sundt for din krop?

Bivirkninger

Det er værd at huske at følge saftdiet i moderation – i højst en uge. Der er også et par bivirkninger at være opmærksom på, såsom:

 • hovedpine og svimmelhed
 • mavesmerter;
 • træthed;
 • føler sig sulten
 • irritabilitet
 • nedsat koncentration.

I tilfælde af akkumulering af bivirkninger bør kosten stoppes – i nogle tilfælde kan brugen have en negativ indvirkning på helbredet.

Er det værd at følge en saft diæt?

Saft diæt er en populær og mere og mere anvendt metode. Renser kroppen perfekt og giver dig mulighed for at forberede den til en sundere livsstil. Det er dog værd at huske, at det ikke anbefales til alle, og dets anvendelse kan være forbundet med de ovennævnte bivirkninger.

Hvis du ikke vil beslutte en ugentlig juice-diæt, kan du bruge den i 2-3 dage – dette giver dig mulighed for at fjerne en stor mængde toksiner fra din krop og vil ikke have negative konsekvenser for dit helbred.

You May Also Like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *