Slankende

Ægget kost – øjeblikkeligt vægttab eller spild af tid og sundhed?

Ægget er en stadig mere populær metode til slankende, hvilket i teorien er at give dig mulighed for at tabe selv et par kilo om ugen. Er det virkelig så effektivt, og er det værd at bruge det? Og vigtigst af alt er det helt sikkert for dit helbred? Vi vil besvare disse og andre spørgsmål i denne artikel – tjek hvad ægdiet virkelig giver.

Hvad er ægdiet?

Ægget er en ekspressiv måde at reducere vægten på, som blev oprettet på initiativ af amerikanske ernæringseksperter. På grund af dets effektivitet blev det hurtigt populært – især blandt kvinder.

Desværre kan implementeringen vise sig at være en stor udfordring. Du skal være opmærksom på, at det er ret ensformigt og restriktivt. Det kræver selvfornægtelse og anvendelse i det rigtige øjeblik – fx under en ferie, hvor du ikke har mange ansvar i tankerne. Hvad handler det om?

Som navnet antyder – er det baseret på æg, helst hårdkogte. Du bør forbruge maksimalt 6 af dem på en dag. Hvorfor æggene? Først og fremmest på grund af den værdifulde sammensætning – ud over vand finder du også:

 • protein;
 • umættede fedtstoffer;
 • kulhydrater;
 • aminosyrer med fuld værdi;
 • lecithin;
 • vitaminer fra gruppe B og A, D, E og K;
 • mikronæringsstoffer såsom calcium, fosfor, kalium, jern og magnesium.

De kan suppleres med små mængder fisk og kød samt grøntsager med lavt stivelsesindhold og nogle frugter, såsom appelsiner eller grapefrugter.

Vi anbefaler: Tager du vægt på æg? Æg i en slankende diæt

Den optimale og anbefalede længde af ægdiet er 5 dage, men forfatterne understreger, at ved at udvide den til 14 dage kan der opnås langt mere spektakulære resultater.

Regler og menu

For at træffe beslutningen om at starte eller afslutte en ægdiæt er det værd at kende de specifikke regler. Husk først og fremmest:

grundlaget for kosten bør være 6 hårdkogte æg, der indtages hver dag – 2 til morgenmad, 2 til frokost og 2 til middag;

æg skal koges i ikke mere end 10 minutter (ellers mister de deres værdifulde næringsværdi);

menuen skal bestå af 3 måltider – spis ikke snacks imellem dem;

æg kan suppleres med magert kød, fisk, grøntsager og frugt, men der skal være meget få af dem – nok til at den daglige brændværdi ikke overstiger 1000 kcal;

det er nødvendigt at fjerne kulhydratrige produkter, fx stivelse – som et resultat bør kartofler, bælgfrugter, mættet fedt, pasta, ris, brød, stivelsesholdige frugter (f.eks. bananer), salt og sukker undgås under æggediet;

I løbet af dagen skal du drikke store mængder vand (3 liter) – du kan også drikke urtete eller svagt kaffe (intet sukker!).

som vi nævnte i starten, anbefales det at give afkald på mere aktivitet. Dette skyldes det faktum, at ægdiet ikke giver dig nok energi til at udføre daglige opgaver, så det er værd at implementere det for eksempel under din ferie.

Selvfølgelig skal du absolut udelukke junkfood og alkohol, da de helt kan fratage dig tilfredsstillende resultater.

Hvordan kan en eksempeldagsmenu se ud?

Morgenmad: 2 hårdkogte æg, en halv grapefrugt, sort kaffe uden sukker.

Frokost: 2 hårdkogte æg, salat af tomat, salat og radiser, frugtte.

Middag: 2 kogte æg, pære, mynte te.

I tilfælde af en 14-dages diæt kan du udskifte æggene med magert kød eller fisk efter et par dage – det anbefales at diversificere menuen og give kroppen yderligere næringsstoffer. Husk dog, at antallet af andre produkter er begrænset.

Ægget kost til vægttab

Effektiviteten af ​​ægdiet er resultatet af to faktorer – det lave kalorieindhold i retterne og den øgede termogenese af kroppen som følge af forbruget af højproteinprodukter. Dette kan bidrage til det hurtige tab af kilo, hvilket gør denne metode så populær.

Vi anbefaler: Mejeriprodukter og slankende – gør mejeri dig fedt?

Det er værd at huske, at hurtig vægttab kan føre til yo-yo-effekten i den nærmeste fremtid. Derfor, efter at have gennemført kosten, er det værd at implementere en afbalanceret diæt og undgå retter med højt kalorieindhold og alkohol.

Hvor meget vægt kan du tabe på en ægdiæt?

Ifølge skaberne af ægdiet giver det dig mulighed for at tabe op til 5 kg. I praksis varierer denne værdi og afhænger af den aktuelle vægt og individuelle tendenser til at tage på og tabe sig.

Det kan dog antages, at du mister mindst 3-4 kg inden for 14 dage efter brug af kosten. Er dette et tilstrækkeligt antal til at drage fordel af en så streng metode? Du skal selv besvare dette spørgsmål.

Husk! Æggediet kan maksimalt vare 14 dage, ikke kun på grund af de krævende regler, men også virkningerne. Det giver dig kun mulighed for at tabe flere pund i den indledende fase – senere er vægttabet næsten umærkeligt.

Virkninger af anvendelse

Taber vægt Det er ikke effektivt på en ægdiæt, men det er værd at være opmærksom på andre effekter af dets anvendelse. Først og fremmest – for energimangel. Ifølge specialister skal en rationel, konventionel slankekur give kroppen mindst 1200-1500 kcal til kvinder og 1500-1800 kcal til mænd. For at blive kaldt sundt skal det desuden være varieret og rig på grøntsager, frugt, fuldkorn og proteiner af høj kvalitet (1).

I tilfælde af en ægdiæt modtager kroppen for lidt energi, og antallet af næringsstoffer reduceres betydeligt. Som et resultat, når du bruger en sådan menu, kan du føle overdreven træthed.

Husk også, at ægdiet har et lavt indhold af fiber og antioxidanter, og derfor forstyrres processen med at fjerne farlige toksiner fra kroppen.

 • Bivirkninger
 • De mest almindelige bivirkninger af en ægdiæt udover træthed inkluderer:
 • hovedpine og svimmelhed
 • dehydrering
 • kvalme;
 • flatulens og forstoppelse
 • muskelkramper;
 • tyngde.
 • Vigtig

I tilfælde af stigende negative symptomer, skal du straks opgive kosten og gendanne en afbalanceret menu.

Er ægkosten farlig?

I de fleste tilfælde er ægdiet ikke farligt, men det er værd at overveje dets gennemførelse. Selvom dets amerikanske skabere – for de bedste resultater – anbefaler at bruge den 14-dages variant, opfordrer vi dig til at kontrollere dens kortere version.

Vi anbefaler: Kan du tage på i vægt fra brød?

Takket være dette vil du undgå mange negative symptomer og ikke overbelaste din krop. Og effekten, i form af et par vægttab, opnås uanset længden af ​​ægdiet.

Resumé: Er det værd at skifte til en ægdiæt?

Ja, men du skal huske på dens negative virkninger og potentielle farer. Det er værd at bruge det med forsigtighed og rettidigt.

Husk også ikke at vende tilbage til dårlige spisevaner, når du har gennemført ægdiet. Ellers vil du hurtigt opleve yo-yo-effekten.

You May Also Like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *